WEBBMASTER
© KSFK 2017

Sidan uppdaterad senast 2017-09-04

Om Karlskoga Segelflygklubb

Klubben bildades 1939. Från början omfattade verksamheten enbart glidflygning med flygplan som klubbmedlemmarna byggde själva. Numera flyger klubben endast med moderna segelflygplan.

Klubben har ca 70 medlemmar. De flesta flyger enbart för nöjes skull, men klubben bedriver också en livlig tävlingsverksamhet. Under vintrarna arbetar klubben främst med översyn av flygplanen.

I klubben finns två lärare som får utföra grundskolning. Under perioden maj till september pågår utbildning på två vardagkvällar i veckan.

Någon brist på flygplan har inte klubben. Den flyger med sammanlagt fyra flygplan, två tvåsitsiga segelflygplan och ett ensitsigt samt ett bogserflygplan. Dessutom finns det numera också en motorseglare. Det finns alltså gott om plats, så Du är välkommen.